21 magyar túrázó ugyanazon a napon, Nyugat-Európa legmagasabb csúcsán - 2016.08.25. Gaston Rébuffat hegyivezető szavaival szeretnénk Gratulálni tagjainknak, akik hatalmas egyéni teljesítményeket felmutatva elérték az Alpok legmagasabb csúcsát!

"Mindig a kihívást keresd ne a veszélyt. Teljes gőzzel előre, próbálkozz és merj. A bátorságban rejlik a gyönyör..."
Bővebben...

Fedezzétek fel az izgalmas kalandokat rejtő via ferrata utakat! A sziklafalra szerelt fémkábelek biztonságossá teszik a kitett ösvényeken, magas falak mellett való haladást. Így a sziklamászásban járatlan kirándulók is megismerhetik meg a hegyek pazar sziklavilágát. A mászás egyedi élményeket tartogat, melyek segítik csapattá kovácsolni az embereket.

Bővebben...

2014. október 10-én a Magyar Kaland-Sport Egyesület szabadidősport népszerűsítő Sportnapot rendezett Cseszneken. A Nyugat-magyarországi Egyetem - Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kar (Sopron), Apáczai Csere János Kar (Győr), Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kar (Szombathely) - hallgatói három turnusban hódíthatták meg Magyarország első via ferrata útvonalát.

Bővebben...

A Szigetközt az "Ezer sziget országa"-ként is emlegetik, varázslatos élõvilága rabul ejti a vízitúrázókat. Szigetek és zúgók tucatjai váltogatják egymást. A víz jó minőségű, fürdésre alkalmas. A vízpart szinte végig erdővel borított, a meder többnyire kavicsos, helyenként homok és iszapborítással, kisebb nádassal. Több helyen kínálkozik kikötési lehetőség, mely megfelelő helyet biztosít a strandolásra, szórakozásra, pihenésre....

Bővebben...

Frissitő mediterrán kalandtúra varázslatos környezetben!
A Garda-tó Észak Olaszország legnépszerűbb utazási célpontja. Számos európai kel útra e helyre, hisz nem mindennapi élmény egy ilyen hatalmas tó, ilyen csodálatos mediterrán környezetben. Egyedi klímája és változatos felépítése miatt a kalandsportok fellegvára.

Bővebben...

Tengeri kajak kalandtúránk célpontja a Rab szigetén található, egyedi természeti adottságokkal rendelkező Lopár település. Tökéletes úticél az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek.

Evezéseink alkalmával meglátogatjuk Rab, valamint a környező szigetek gyönyörű, eldugott kis öbleit. Búvárkodunk, sziklákról ugrálunk, süttetjük a hasunkat a napon. Olyan helyekre kalauzolunk el Titeket, melyeknek megközelítése gyalog lehetetlen, ahová csak hajóval juthatnak el a túrázók.

Bővebben...

Több száz középiskolás versenyző valamint falmászás iránt érdeklődő gyerek és felnőtt vett részt a tatabányai Csónakázó-tónál rendezett tehetségkutató falmászó rendezvényen és nyílt napon. A versenyzők és érdeklődők 2 db 7 méteres mobil falon tehették próbára mászótudásukat, illetve nagy érdeklődésnek örvendett a gyerekek számára készített 2 méteres kalandút is.

Bővebben...